Boyen
 • Male
 • Wageningen
 • Netherlands
Share on Facebook
Share on Facebook MySpace
 • Featured Blog Posts & News
 • Discussions (46)
 • Events
 • Groups (2)
 • TradConnect Photos
 • Photo Albums
 • Videos

Boyen's Friends

 • Lorcan Gleeson
 • noble savage
 • Rick Epping
 • Normand Chouinard
 • Hilvert Scheper
 • Conor Casey
 • Patrick O-Shaun Young
 • Mathew Walklate

Boyen's Groups

Gifts Received

Gift

Boyen has not received any gifts yet

Give a Gift

 

Boyen's Page

Profile Information

Town
Wageningen
Your County or State
Gelderland
What Instrument ( inc Voice ) Do You Play ?
Harmonica
What level are you at ?
Intermediate Level 1 (1-5 years)

Comment Wall (5 comments)

You need to be a member of TradConnect to add comments!

Join TradConnect

At 12:57 on August 8, 2013, Mathew Walklate said…
Thanks brother!
we're playing in Dranouter and Ruiselede in October: www.thehousedevils.co.uk
more trad harp here: www.soundcloud.com/Matwalklate
All the best,
Mat.
At 0:16 on November 4, 2012, Hilvert Scheper said…

Hallo Boyen,

"tabs or sheet music" is een heel Heet onderwerp, vooral voor harmonica spelers... Heel toevallig hebben de meeste harmonica's Nummers voor ieder gaatje, en iemand kwam op het idee om muziek in nummers te schrijven. In de tweede plaats zijn harmonica-spelers een heel apart "ras" zogezegd; als je een klarinet, trompet, of een piano koopt, dan weet je gewoon dat je muziek moet leren lezen om te kunnen spelen, maar zodra de meeste mensen een harmonica hebben, is muziek lezen niet nodig, althans dat schijnt men te denken... En harmonica spelers (die ik ken...) zijn dan ook nog eens erg eigenwijs, en als ze een wijsje uit die harmonica kunnen krijgen, dan ineens Vertikken ze het gewoon om muziek te leren lezen....

Dat is mijn mening, die is zo gegroeid in mijn contacten met harmonica-spelers, op Youtube, en op mijn club, vandaar dat de club op dit moment in een diep dal zit en we momenteel geen club-avonden organiseren totdat we weer genoeg leden hebben...

Aan de andere kant heb jij ook heel erg gelijk met jouw opmerking: Ierse en Schotse muziek is heel Natuurlijk en vloeiend, vooral de "decoraties" in Ierse muziek kan je niet opschrijven, die moet je Voelen, dus daar moet ik jou gelijk in geven.

Geschreven muziek, of het nou bladmuziek is of Tabs, dat maakt niets uit, is alleen maar een Hulp-middel, en een Ezelsbruggetje om bepaalde stukken te herinneren als je ze speelt; het is alleen maar, en niks meer dan een Hulpmiddel, meer niet.

Voor de club heb ik een soort van "middenweg" ontwikkeld: bladmuziek, met de nummers van de gaatjes;  De Bladmuziek vertelt je HOE je een noot moet spelen: uit- of in-ademen (ik heb een hekel aan het woord "suck", je "Zuigt" niet op een harmonica, je ademt in...), of je de schuifknop nodig hebt of niet, dat soort dingen, en de Nummers zijn alleen een kleine "aanwijzing" en een hulp voor diegenen de een idee hebben op welk gaatje ze zitten te spelen. Kijk maar eens op mijn website onder "Hilly's Music System", waar ik een kleine uitleg geef van mijn "systeempje".

Nou moet ik zeggen dat ik heel wat pogingen heb gedaan om Ierse muziek te spelen, maar spelen in D op een Chromatische harmonica in C is bijzonder moeilijk, en het valt beslist niet mee, en dat terwijl Ierse muziek meestal in A, D of G is geschreven.

Nou zou je zeggen waarom koop je dan niet gewoon wat meer harmonicas in die toonsoorten, maar..... hier komt mijn probleem: ik heb een Hekel aan het geluid van een Single-Reed chromatische harmonica, en diatonische harmonicas kan ik niet uitstaan vanwege al die noten die je Mist. Ja ik ben een "moeilijk geval" zogezegd. In mijn jeugd, vanaf 8 jaar oud tot 19 jaar oud, heb ik zonder het te weten altijd Tremolo's gespeeld (de goeie ouwe Hohner Echo Harp), en Dat vind ik Fantastisch, en daar hou ik van: het geluid van een dubbele-reeds Tremlo harmonica. Maar, daar ga ik weer, de missende noten... Dus, heb ik de Enige Tremolo-Chromatische harmonica ter Wereld op dit moment: de Suzuki SCT-128. Ik Hou van deze Geweldige harmonica, het is een echt Kunstwerk, en op de een of andere manier ben ik er ZO trots op dat ik liever geen andere harmonicas meer wil (of kan...) kopen.

En met deze harmonica, en mijn heel erg beknopte kennis van bladmuziek (ik leerde blokfluit spelen toen ik 6 was...) probeer ik nu zo goed mogelijk muziek te lezen, simpelweg omdat als je geen muziek leest, dan beperk je jezelf tot zo'n 20 tot 30 wijsjes, en dan houdt het wel op. Dat moet jij ook ongetwijfeld hebben.

dus als ik Ierse muziek speel, dan vind ik de meest geschikte toonsoort voor mij is G; D is te moeilijk omdat ik bijna alle noten moet Inademen, A ben ik niet echt gewend, dus blijft G over...

Dat is zo'n beetje mijn verhaal, ik hoop dat je ervan hebt genoten en misschien hier en daar even hebt moeten lachen, maar dat ben Ik.

Groeten van Hilvert

At 21:07 on November 3, 2012, Hilvert Scheper said…

What a Great initiative here Boyen, a brilliant idea. I Hope You will find Lots of like-minded harmonica-players here, and hopefully also in Your area to start up a club of some sort. Good Luck to You.

I myself am not a great fan of tabs; I just can't play by tabs, but... I can write them. I write music for my own harmonica club in my City.  What I do is I write sheet-music with a twist that Shows You HOW to play the notes. Hopefully I can post some files here soon, I like to sniff around in 2nd-hand book-shops, and recently I found a book with Irish slow Airs, it's just Wonderful. Hopefully we can share our experiences here soon.

(Ik ben ooit Nederlander geweest, dus je kan rustig in het Nederlands antwoorden).

Hilvert

At 13:50 on October 21, 2012, Patrick O-Shaun Young said…

Been out of town. Thank you for the friend invitation. Always lookin' for those who love to play the reed harps. - Shaun, That KelticDead Guy.

At 19:40 on August 4, 2012, Tradconnect Reviews said…

Hi,

Welcome to the site and thanks for joining. Here is your welcome message

Enjoy your time with us and tell all your friends.

 

Tony Lawless

 
 
 

© 2022   Created by Tradconnect Reviews.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service

The title of your home page You could put your verification ID in a comment Or, in its own meta tag Or, as one of your keywords Your content is here. The verification ID will NOT be detected if you put it here. .slick-track { display: flex!important; justify-content: center; align-items: center;/* Safari */ display: -webkit-flex!important; -webkit-justify-content:center; -webkit-align-items: center; }